Cuba

Spansk og LatinAmerikaStudier 2

 • Opplev Cuba før det er for sent
 • Lær og praktiser spansk til dagen
 • Studèr på Universitet i Havanna
 • 30 studiepoeng støttet av Lånekassen
 • Ta del i, og lær om latinamerikanske litteratur
 • Ta høyere utdannelse på Cuba

STUDÉR PÅ UNIVERSIDAD DE LA HABANA


GoStudy Academics har skreddersydd disse fagene sammen med Universitet i Havanna for å kunne tilby deg som student en nyttig utdannelse i spansk språk og latinamerikansk historie.

 • Lær deg enda mer spansk
 • Lær om latinamerikansk historie på Cuba
 • Norske ansatte som følger deg opp på Cuba
 • Støtte fra Lånekassen
 • 30 studiepoeng fra Universidad de la Habana
 • Dyktige forelesere med erfaring i å undervise utenlandske studenter

OM UIH OG STUDIET

Spansk og Latin Amerika studier 2

Antall studiepoeng 30 stp (15 + 15)
Opptakskrav Generell studiekompetanse,  nødvendig med forkunnskaper i spansk. Dette studiet er en videreføring av Spansk og latinamerika studier 1. 
Undervisningsspråk Spansk
Omfang Heltid / Ett semester
Eksamen På studiested
Studie i regi av:

GoStudy samarbeider med CEM (Centro de Estudios Martianos) og Universitetet i Havanna, Facultad de Español para No Hispanohablantes. Begge institusjoner ligger i Vedado området.

Gostudys studenter vil få undervisning enten på UiHavana eller CEM iht. interinstitusjonale avtaler.

Våre lærere i spansk er ansatte ved Universitetet i Havanna med lang erfaring i undervisning i spansk språk for utenlandske studenter. UiH har i samarbeid med Universitetet i Cadiz, Spania, utviklet fagbøker i spansk som vil brukes som pensumbøker i Spansk språk. En av våre lærere er Diana Rosa Cáceres León som også er medforfatter av pensumbøkene vi skal bruke som er spesielt tilrettelagt for utenlandske studenter som studerer spansk på Cuba.

Universitetet i Havana (UiH)  ble stiftet i 1721. Det er det eldste universitetet på Cuba og et av de eldste i Latin-Amerika. Universitetet består av 15 fakulter og har vel 6000 studenter.

GoStudy Academics arbeider for at norske studenter skal ha kontakt med cubanske studenter, og dette skjer via FEU Universitets Student Organisasjon, som arrangerer studentaktiviteter og fører studenter sammen i et sunt studiemiljø.

Hovedstaden Havana har virkelig en særpreget stemning, og det er ikke til å unngå å la seg rive med. En by med mer kontraster enn Havana, er vanskelig å finne. Overalt kjører fantastiske amerikanske biler fra 50-tallet rundt. For ikke å snakke om musikken, spillegleden, dansen, livsutfoldelsen og det å leve i øyeblikket.

Bli med å studèr på Cuba - Opplev Cuba før det er for sent!

OM FAGENE

Dette studiet passer godt for studenter som har spansk språk kunnkaper på A2 til B1 niva eller som har tatt spansk og Latin Amerika Studier 1 og som vil fordype seg videre i spansk språk og latinamerikansk kultur. Dette studiet sammen med spansk og Latin Amerika Studier 1 vil gi en årsenhet i spansk og Latin Amerika Studier på tilsammen 60 studiepoeng. Det kan også brukes som et frittstående semester på 30 studiepoeng i Spansk og Latinamerikastudier. Studier passer for studenter som ønsker å perfekssjonere sin spansk på “intermediate” nivå og fordype seg videre i Latin Amerikas rike kultur og historie.

Spansk og Latin Amerikastudier 2

Faget krever generell studiekompetanse samt forkunnskaper i Spansk språk fra videregående eller Spansk på A1 og A2 nivå. Dette kurset er en videreføring av Spansk og Latin Amerika studier 1

Spansk gir 15 studiepoeng og sammen med faget Latinamerikansk historie, som også gir 15 studiepoeng, danner fagene grunnlag for et fullt semester med 30 studiepoeng. Om du har tatt Spansk og latinamerikastudier 1 vil dette tilsammen utgjøre 60 studiepoeng.

Totalt antall undervisningstimer
Spansk og kommunikajon III: 64 timer
(Forelesning: 40 timer, Seminarer: 24 timer)

Spansk Gramatikk II: 64 timer
(Forelesning: 40 timer, Seminarer: 24 timer)

Latin Amerikansk Kultur og Historie: 64 timer
(Forelesning: 40 timer, Seminarer: 24 timer)

Pensum (ca. 500 sider) vil være på spansk.
- Español en Cuba B2 Clave para el futuro. Primera edición: mayo, 2013
Edita: Servicio de Publicaciones de la Universidad de Cádiz
C/ Doctor Marañón, 3 - 11002 Cádiz (España)
www.uca.es/publicaciones publicaciones@uca.es

- Sergio Guerra: Historia de América, Editorial Félix Varela, La Habana, 1998

Organisering

Spansk Språk 1 delen gis i form av forelesninger som følger pensumboken «Español en Cuba B1-B2» Seminarer og gruppe arbeid er også en del av studiet.

Latin Amerikansk historie vil bli undervist i form av forelesninger. Det vil bli lagt særlig vekt historiske utviklingstrekk og hendelser som har hatt betydning utviklingen av Latin-Amerikas fra pre columbiansk tid frem til i dag.

De aktuelle tema som er sentrale i dette faget er:
- Særegenheter av de store pre-colombiansk kulturer (Mayas, aztekerne og inkaene)
- Kjennetegn av erobringen av Amerika
- Hovedtrekk i kolonitiden
- Uavhengighetsprosessen
- Liberale reformer
- Den økonomiske, politiske og sosiale utvikling i løpet av det nittende århundre
- Kjennetegn på den borgerlige reformasjon i Latin Amerika
- Den meksikanske revolusjon
- Påvirkning av Oktoberrevolusjonen i Latin-Amerika
- Påvirkning av 1929 krise
- Effekter av andre verdenskrig og den kalde krigen
- Den borgerlige nasjonalisme (Cárdenas, Vargas, Peron, Arbenz ...)
- Den bolivarianske revolusjonen i 1952
- Påvirkning av den cubanske revolusjonen og oppvåkningen av nasjonal bevissthet på kontinentet
- Fasisme og demokrati i Latin Amerika
- Sentralamerikansk krise fra Sandinistenes Populær Revolusjons tid.

Veien videre

Dette kurset kan stå som et frittstående studium i spansk og latinamerikastudier 2 tilsvarende 30 studiepoeng. Sammen med Spansk og Latin Amerikastudier 1 vil dette utgjøre årsstudium i Spansk og Latin Amerika Studier 60 studiepoeng og vil gi grunnlag for undervisningskompetanse i spansk på ungdomskole og videregående nivå. Årstudium i spansk også kan passe inn i en rekke studieretninger og bachelor grader. I de tilfeller en onker å integrere disse studiene i en grad gitt av et annet universitet, må studentene sselv soke om dette ved deres aktuelle studiested.

Eksamen(er) + Vurderingsform

En avsluttende skriftlig eksamen på 6 timer i Spansk språk 1 uten hjelpemiddler.
For Latin Amerikansk historie vil det bli gjennomført en hjemmeeksamen på 3-4 dager.
Vurdering: Ved sensur brukes karakterskalaen fra A til F, der F er stryk.

Forventet læringsutbytte

Studiet skal gi studentene grundig overblikk over viktige utviklingstrekk og hendelser i latinamerikansk historie, slik at de skal kunne forstå bakgrunnen for det Latin-Amerika vi ser dag. Studentene vil få innsyn i sentrale temaer og problemstillinger innenfor den latinamerikanske histories utvikling. Videre skal studentene kunne analysere og drøfte fagstoff og kunne trekke egne konklusjoner.

Opplev cubansk kultur

 

 • Del leilighet med medstudent 
 • Fint område i Havana
 • Bli enda dyktigere i spansk
 • Godt samhold mellom studentene
 • Opplev cubanske rytmer og musikk like i nærheten

Cuba forandrer seg - Opplev Cuba før det er for sent!

Salsa? Reggae? Calypso? Mambo? Det karibiske hav er en kulturell smeltedigel bestående av europeisk, afrikansk og søramerikansk urbefolkning, som har krydret musikkens verden med en rekke unike musikalske genre. 500 år med berg- og dalbanehistorie, har foruten musikk, skapt et av Latin-Amerikas mest kulturelt unike samfunn. I forkant av moderne Latino-kultur, har Havana også gitt oss Havana Club rum og Montecristo sigarer, Che Guevara ikonografi, Buena Vista Social Club ... og listen fortsetter. Bli med på en solrik reise til et kulturrikt land fylt med nye, spennende opplevelser!

Om Havana
Havana er Cubas største by. Dens bygninger er enestående, og ble tidlig satt opp på UNESCO`s liste over verdens kulturarv. En by med mer kontraster enn Havana er vanskelig å finne. Overalt kjører fantastiske amerikanske biler fra 50-tallet rundt; det er som en reise tilbake i tid.  For ikke å snakke om musikken, spillegleden, dansen, livsutfoldelsen og det å leve i øyeblikket.

Havana er kanskje Karibiens mest livlige øy. Dens romantiske atmosfære og smittende energi er legendarisk. Øyen ligger midt i det varme, krystallklare vannet i Karibien. Hovedstaden har virkelig en særpreget stemning, og den suger deg fast! I denne fantastiske byen skal du studere, leve og bo under hele studieoppholdet ditt på Cuba.

Bosted
GoStudy Academics  jobber med cubanske familier, og etter ankomst innlosjeres studentene i leiligheter, to og to sammen. Leilighetene er ulike, men alle har noenlunde samme standard. Alle leiligheter har eget bad, lite kjøkken m/kjøleskap, air condition og TV.

Alle hus ligger i samme nabolag, El Vedado, som ligger ved Universitetet i Havana, og regnes som et veldig trygt område. Dette er en fin måte å komme i kontakt med kulturen på.

Klima
Cuba er deilig året rundt. Utenfor byene er det palmer, det karibiske hav og kilometervis av hvite sandstrender, hvor det evige tropeklimaet sikrer behagelige temperaturer og et badevann som aldri er under 25 grader. Gjennomsnittlig kan du regne med 330 soldager i året.

Fritidsaktiviteter
15 minutters kjøretur ut av Havana finner du nydelige, kritthvite strender hvor du kan utøve alle slags strandaktiviteter som snorkling, dykking, båtturer, besøke delfinsenteret og svømme med delfiner, eller bare sole deg og ta en svømmetur. GoStudy Academics utgir ukentlig en aktivitetskalender under studentenes opphold. Aktivitetskalenderen informerer studentene om hva som skjer i Havana angående aktuelle konserter, filmer, utstillinger, festivaler med mer. Våre norske og lokalt ansatte  kjenner byen og øyen godt, og har kunnskaper om hva man bør få med seg av aktiviteter og kulturelle hemmeligheter.

Shopping
I Havana kryr det av forskjellige markeder, og man kan bruke timevis på å gå rundt å oppdage nye spennende ting.

Lommepenger
Myntenheten på Cuba er konvertible pesos (CUC). 1 CUC tilsvarer en USD. Cuba er et forholdsvis rimelig sted, og våre studenter vil nyte godt av goder som lokale priser med taxi etc. Ca. 5.000,- kroner pr. måned bør dekke de aller flestes behov.

Språk og religion
Det offisielle språket på Cuba er spansk. Den største organiserte religion er Den romersk-katolske kirke, samt en rekke afro-cubanske religioner. Blant disse er Santeria den mest sentrale. Offisielt har Cuba vært en ateistisk stat etter at 26. juli-bevegelsen kom til makten, men de religiøse restriksjoner er blitt færre siden 1991.

Helsetilbud
Cubansk helsevesen anses for å være veldig bra. Våre norske og lokalt ansatte har god kontakt med lege, legevakt og sykehus. De vil bistå deg dersom noe skulle oppstå.

Internett
Det finnes datamaskiner med internett på utvalgte steder, men vær oppmerksom på at hastighet og tilgang ikke er som i Norge.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

87.900,-
Støttet av Lånekassen
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Studie inkludert

Totalpakke

Som eneste aktør på markedet tilbyr GoStudy Academics en totalpakke for våre studenter. Det vil si at du som student får både studie, reise og opphold - alt er ordnet av oss, for deg. I tillegg samarbeider vi med anerkjente  universitet for å gi deg en god start på din utdannelse.

Studiene er levert av University of Havana i samarbeid med GoStudy Academics.

Fly Inkludert Opphold Inkludert
Mat Lunsj inkludert Internett På skolen
Strand 15 min. med bil Butikk 5 min. gange
Studiepoeng 30 Opptakskrav Generell studiekompetanse
Klasserom 10 min. gange Restauranter 5 min. gange
Avreise vårsemester Februar Avreise høstsemester September
Lånekassen Støttet Visum Ja
Vår 2018: Kr 87.900,- Høst 2018 & Vår 2019: kr 89.500 + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Nytt

Åpningstider i julen og nyttår

22.12.2017
I forbindelse med jul og nyttår holder GoStudy stengt fra og med lille julaften 23 desember og åpner igjen 2 januar 2018.
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

22.12.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

3 uker er gått - finnes ikke sammenligning

08.03.2016
Fra Cuba er Ida Elisabeth i full gang med blogging. Hun skal blogge sammen med Carl Petter men det første innlegget kommer fra Ida. Hun beskriver de første ukene som helt fantastisk, og vi tror hun.
Les mer

Studieuken på Cuba

28.10.2015
Både på Cuba, Bali, Mexico og i Sydney har studentene studieuke. Denne uken bruker de fleste på å reise rundt å utforske landet de besøker. På Cuba som er liten i størrelse kan man få sett mye av landet på en liten uke. Amalie som blogger fra Cuba valgte å ta turen blant annet til Trinidad.
Les mer

Backpacking på Cuba

24.04.2015
Det er også fullt mulig å få en smakebit av backpacker livet om man er student i utlandet. Studentene i Cuba hev sekken på ryggen og reiste rundt på Cuba en uke. Her fikk de muligheten til å  besøke flere byer som Trinidad og Cienfuego.
Les mer

Tidenes naturopplevelse

20.04.2015
En uke som student i utlandet er fyllt med nye opplevelser i tillegg til interessante forelesinger. Rett utenfor klasserommet og der du bor i Havanna er det muligheter som få andre steder har å by på.
Les mer

Et ekte karibisk paradis

07.04.2015
Når man studerer i utlandet er muligheten til å utforske ukjente landskap og nye kulturer store. Og på det punktet er Cuba helt i tet.
Les mer

Studentenes egne Instagram bilder

13.02.2015
Se studentenes egne Instagram bilder med taggen #gostudy99 eller følg oss på Instagram @gostudy99.
Les mer

Studenttorget intervjuer tidligere studenter

21.01.2015
Studentorget.no har intervjuet flere av våre tidligere studenter som gir deg som kommende student eller med tanker om å studere i utlandet, muligheten for å se hva studentene selv mener om sine studier i utlandet.
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

14.10.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

Langhelg på Cuba

16.11.2015
En av tingene som er så fantastisk med å studere i utlandet er muligheten for å utforske landet man bor i eller nærliggende land. Thea som blogger fra Mexico reise sammen med noen venninner over til Cuba og hadde en langhelg i Havanna.
Les mer

Studér i utlandet kommende høst

08.07.2015
Det er fortsatt mulig å melde seg på studier til høst 2015. Rett over sommeren er det oppstart av nytt semester på Bali, i Sydney, på Cuba, i Mexico og i Norge.
Les mer

Jeg har meldt meg på, hva skjer nå?

20.04.2015
Du har meldt deg på studier gjennom GoStudy, GoStudy Sport eller GoStudy Academics og lurer på hva som skjer videre. Du har også en venn som har lyst å være med og usikker på om han er for sent ute.
Les mer

Ta flere semestre i utlandet

09.04.2015
Nytt fra kommende semester er at man nå kan studere flere semestre gjennom Gostudy Academics blant annet på Cuba ved Universitetet i Havanna.
Les mer

Studentenes egen blogg

16.02.2015
Hvert semester skriver studentene sin egen blogg fra sin studiehverdag i utlandet. For deg som går med tanker eller skal studere i utlandet gir det deg en fin pekepinn på hva du kan forvente å oppleve under et semester.
Les mer

Vårsemesteret 2015 er i gang

05.02.2015
Vårsemester er i gang og studentene er ankommet studiestedene som de skal være de neste 3 månedene. Her skal de være med på opplevelser og ha spennende studier.  
Les mer

Uforpliktende påmelding fylles ut her. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere.

Steg 1
Steg 2
Høsten 2018
 • Høsten 2018
 • Våren 2019
Cuba
Spansk og Latin- Amerikastudier 2
Neste
Du har spørsmål,
vi har svar.

Chat med oss på Facebook