Påmelding

In the land of Surf

20.10.2012
surf.jpg

Australia er kjent for en rekke ting, og surfing er en av de. Flere og flere velger og ta surfetimer når de reiser og opplever dette fantastiske landet. Som en del av timeplanen og undervisnings opplegget på idrett 1 i Sydney i regi av Høgskolen i Nesna står surfing på timeplanen. Vi fulgte idrettsstudentene i en klassetime på Manly beach.

- Vi er utrolig stolt over og ha fått surfing inn som en del av undervisningen i Sydney. Mange ser på surfing som en fritidsaktivtet/hobby men jeg kan fortelle at dette er både god trening og meget relevant i forhold til idrettsstudiene vi har i ”the land of surf”, sier Stig Ivan Nygård faglig ansvarlig for idrettsseksjonen på Høgskolen i Nesna.

Surfingen er lagt opp med 18 timers undervisning. Faget surfing har ikke eksamen men må være bestått i henhold til "basic surfing skills." Dette vil si at man skal ha tilegnet seg ferdigheter og kunnskaper som sikkerhet i vannet, altså vurdere bølgenes bevegelser, understrømmer i vannet, bølgens bruddsone og redning av andre i vann. Man skal også mestre å padle gjennom bølgene, velge den riktige bølgen og kunne time surfingen, stå oppreist med god balanse på surfebrettet og sist men ikke minst utføre kontrollerte svinger på surfebrettet.

- Tilbakemeldinger vi har fått er at dette er et artig fag hvor også lek og moro er viktig. Det er tungt men gleden man føler når man mestrer det er ubeskrivelig sier Nygård videre.

Da vi fulgte elevene ved idrett 1 i Sydney hadde mange av elevene allerede begynt og mestre flere av de viktigste faktorene i faget. Undervisingen foregikk på Manly beach av Manly Surf School som har undervist i surfing siden 1983. Skolen er også kåret til den beste surfeskolen av Surf Australia.

Tilbake
Chat med oss