Bali

Sosial-antropologi

Vi reiser og bor sammen
Lær å forstå andres og eget samfunn bedre
Fag som kan brukes innen flere bachelorer
Fly, bosted og studiet inkludert

Om

Om fagene og studieløpet

I en stadig mer sammensatt verden der endringer skjer raskere enn noensinne, bidrar sosialantropologien med unike og verdifulle redskaper til å forstå og endre verden vi lever i. Sosialantropologi er et bredt fag både når det gjelder tema og religion. Hos oss vil du blant annet lære om temaer som kommunikasjon, identitet, etnisk mangfold, urfolk, slektskap, makt og symboler som dimensjoner i menneskelig sosialt liv. Gjennom studiet får du en bredere forståelse for hva det vil si å være menneske, av geografiske og historiske forskjeller og likheter samfunn imellom.

I forelesningene gis det plass til diskusjoner, gruppearbeid og små fremføringer. Du får også veiledning i å skrive akademiske tekster, samt gjennomføre feltarbeid. Det betyr at du studerer for eksempel samfunnet man studerer i, en landsby, en bedrift eller subkultur. Derfor er det å studere sosialantropologi på Bali en unik måte å tilegne seg kunnskap om faget ettersom man bor der.

Studiene leveres av Udayana universitet, og du får 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Det er Udayana University som er ansvarlig for faglig innhold og gjennomføring av studiet. Dette betyr at både undervisningen og eksamen er på engelsk. Studiepoengene du får kan brukes videre i en bachelorgrad i Norge.

Studiets moduler:

• Introduction to Social Anthropology

• The Ethnography of South East Asia

• The Anthropology of Tourism and Globalisation

Eksamen vil bli gjennomført på studiestedet før hjemreise, hvor du vil bli testet i både skriftlig eksamen, semesteroppgave og hjemmeeksamen.


Hold av studieplass

Priser og støtte fra lånekassen

Vi ønsker at det skal være økonomisk forutsigbart og enkelt å reise med GoStudy og tilbyr derfor en totalpakke som inkluderer fly, opphold og undervisning. Dermed trenger du ikke å tenke på så mye annet enn lommepenger.


Høst 2020: kr 88.900,-

Vår 2021: kr. 88.900,-

Reservasjonsbeløp på kr 2600,- kommer i tillegg.


Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted og studiet. Det kan komme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, reservasjonsbeløp og visum.

Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend som beløper seg til rundt kr 80.000, -. Alle som skal søke støtte fra Lånekassen må ha generell studiekompetanse. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på lånekassen sine vilkår. Les mer om støtte fra Lånekassen her.

Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, les her.

Vi anbefaler deg å prøve ut støttekalkulatoren til lånekassen, som gir deg et overslag over hvor mye stipend og lån du kan få.

Hold av studieplass

Påmelding

Så lenge det er ledige plasser skal vi klare å få deg med. Du kan enten holde av en plass helt uforpliktende og gratis i fire uker. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Dessuten vil vi oppdatere deg med relevant informasjon via e-post om studietilbudene våre i utlandet.

Dersom du vil være sikker på at vi skal få deg med på avreisen kan du sikre deg en plass ved å betale reservasjonsbeløpet på kr 1100 (for privatiststudier) eller kr 2600 (alle andre studier)

Valgmulighet 1: Jeg vil midlertidig holde av en plass i fire uker og sikre meg plassen senere

Valgmulighet 2: Jeg vil sikre meg en plass med en gang ved å betale reservasjonsbeløpet (ikke refunderbart)

Er du i tvil om hvilket studium som passer for deg, kan du kontakte oss via chat, e-post eller telefon.


Her bor du

GoStudys studenter bor rett ved stranden i området som heter Seminyak i utkanten av Kuta. Stedet, som er omgitt av rismarker, er kjent for gode surfeforhold, strandvolleyball – og et pulserende kveldsliv. Campuset er omgitt av små koselige butikker og restauranter.

Alle studentene bor sammen på Harris Hotel, innlosjert på dobbeltrom med enkeltsenger og egne bad. Dersom du reiser med en venn kan dere selvsagt velge å bo sammen. Hotellet har kort avstand til både strand, campus og andre kulturopplevelser. Hver morgen blir det servert en deilig buffet til frokost, der du kan velge mellom indonesiske retter, frukt og klassisk frokost.

Hold av studieplass

Om Bali

En eksotisk sjarm og et rikt turisttilbud har gjort Bali til Indonesias mest berømte øy, som bringer tankene til paradisiske strender, surfing og late dager. Men Bali er også full av skjulte steder, templer og snirklete veier gjennom frodige landskaper og er preget av en helt egen kultur som blander hinduisme, magi og åndetro. På denne øya kan du nyte livet eller også gjøre hver dag til en oppdagelsesferd.

Tilværelsen din som student/elev på Bali gir deg studiedager med både praktisk og teoretisk undervisning i trygge omgivelser. På fritiden kan du hengi deg til late dager på stranden, eller kaste deg ut i utflukter og arrangementer som arrangeres av studenter/elever og i regi av GoStudy. Vi har ansatte på Bali som jobber for at dine dager skal bli så innholdsrik som mulig, og for at du skal komme hjem med fine opplevelser i bagasjen. Alle studentene bor samlet, så det er lett å sosialisere seg og få nye venner.  

De mest populære fritidsaktivitetene blant studentene er:

• Fotball

• Strand-Volleyball

• Yoga

• Surfing

• Deltakelse på kulturelle arrangementer

• Jobbe frivillig på barnehjem

• Utforske nærliggende øyer og byer

Hold av studieplass
Hverdag

Q&A

Hvilke jobbmuligheter har jeg ved å studere sosialantropologi?

Stadig flere bransjer ser nytten av sosialantropologisk kunnskap, og du finner antropologer i et bredt spekter av stillinger. Relevante arbeidsområder er innen intregrerings- og utviklingsspørsmål, som konsulenter og forskere. Mange antropologer jobber med undervisning og formidling, i skolen og på universiteter og høgskoler. Du finner også antropologer i interesseorganisasjoner, helse- og sosialomsorgen, og offentlig forvaltning. Det finnes altså mange muligheter!

Er det dyrt å bo på Bali?

Selv om du bor på hotell, kan du bruke mindre penger på å bo på Bali med oss, enn det som er vanlig for studenter i Norge. Hos oss kjøper du en "pakke", hvor fly, hotell og undervisning er inkludert. Frokost er også inkludert på hotellet, så det du trenger å tenke på er øvrige måltider og lommepenger.

Det er svært billig å leve på Bali. Maten er rimelig og du kan få en god middag på restaurant for 50 kroner. Du kan altså få mye mer for pengene enn i Norge og trenger derfor ikke å ha spart opp så mye på forhånd.

Vi anbefaler alle å beregne mellom 5000,- og 10000,- kroner per. måned på Bali. Du klarer fint å leve på 5000,- i måneden, men dersom du ønsker å delta på mye, og utforske Bali i en større grad - kan det være lurt å beregne litt ekstra.

Hva er gjennomsnittsalderen på elevene?

Alderen på studentene/elevene varierer, men vi ser at de fleste er i alderen 19-25 år.

Er det trygt å studere på Bali?

Bali er et trygt reisemål som mottar en jevn flyt av turister fra hele verden, og med mange fastboende fra Australia og Europa, som setter pris på det gode klimaet og en vennlig kultur. Turistinntektene har sikret øya en moderne infrastruktur og har i motsetning til land som India finnes det ikke noen dramatisk fattigdom. Vi har norske ansatte med god lokalkunnskap på Bali som alle jobber med å ivareta din trygghet.

GoStudy har godt samarbeid med både sykehus og lege dersom det skal oppstå sykdom/uhell. Du finner store matvarebutikker (Carrefour) hvor man kan kjøpe vestlig mat. Seminyak hvor vi har innlosjert våre studenter er et trygt og populært område hvor også de store kleskjedene og internasjonale restaurantene har etablert seg.

Må jeg betale alt på en gang?

Nei, du slipper å betale hele beløpet før støtten fra Lånekassen er på din konto. Vårt opplegg er tilpasset din situasjon som student, så det skal være mulig for alle å få dette til med litt planlegging.

Å holde av en plass hos GoStudy er uforpliktende og gratis.

Dersom du har bestemt deg for å reise vil betaling til GoStudy skje i tre omganger:

Betaling av reservasjonsbeløp for å sikre deg en studieplass. På privatiststudier er reservasjonsbeløpet kr 1100,-. På samtlige andre fag er reservasjonsbeløpet kr 2600,-. Velger du å melde deg av etter dette beløpet er betalt, vil ikke reservasjonsbeløpet bli refundert. Du er selv ansvarlig for å vite at du har generell studiekompetanse til studier som krever dette.

Beløp for å reservere bosted, flybilletter og behandling av søknadspapirer

Cirka 16 uker før avreise forfaller faktura på kr 5000,- for privatiststudier og kr 16.800, - for alle andre studier. Dette beløpet brukes til å forhånds betale deler av utgifter med bosted, flybilletter og andre utgifter GoStudy har før avreise. Når denne er betalt vet vi at vi kan sette deg på lister til flyselskap, bosted, forelesninger og annet.

Den siste fakturaen som skal innbetales til GoStudy vil være det resterende beløpet for studiet du har valgt å melde deg på. Denne fakturaen er lett å betale når du har fått utbetaling av Lånekassen. Dermed er det viktig at du setter deg godt inn i Lånekassens regler for støtte i form av stipend og lån.

Vi vil prøve å hjelpe deg på alle måter, så du skal få oppleve hvor fantastisk det er å studere i utlandet. Hvis du trenger å snakke om individuelle og mer fleksible betalingsløsninger, kan du ta kontakt med oss for hjelp og veiledning.

Prisen du betaler til GoStudy inkluderer: veiledning, forelesninger, innkvartering på studiested, oppfølging og hjelp både i Norge før avreise og ved studiesenteret. Transport til og fra flyplass på studiested. Reise tur/retur fra Oslo til studiested. Det kan forekomme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, og visum for studiested som krever dette.

Hold av studieplass

Hvem bor jeg på rom med?

Dersom du reiser alene, vil du bli innlosjert på rom med en annen elev. Ved påmelding kan du skrive informasjon om dine fritidsinteresser - og vi vil før studiestart plassere deg med noen vi tror du vil passe sammen med.

Dersom du reiser med en venn, kan du registrere dette ved påmelding slik at dere får bo på rom sammen.

Hold av plass

Så lenge det er ledige plasser skal vi klare å få deg med. Du kan holde av en plass helt uforpliktende og gratis i fire uker. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Dessuten vil vi oppdatere deg med relevant informasjon via e-post om studietilbudene våre i utlandet.
* Å holde av studieplass hos Gostudy i fire uker er helt uforpliktende og gratis. GoStudy kan ikke garantere en plass på avreisen før du har reservert din studieplass.
Takk! Du har nå holdt av din studieplass. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Noe gikk feil. Prøv igjen.
Studentopplevelser
«Var veldig nervøs før jeg dro hit, men det viste seg å gå veldig fint!»
- Oda
«Dette er et utrolig interessant studie som er perfekt å studere her på Bali»
- Anna

Andre studier på Bali