Barcelona

Privatist-studier

Vi reiser og bor sammen
Fokus på faglig kvalitet, med erfarne norske lærere
Fullfør eller forbedre videregående utdanning
Fly, bosted og undervisning inkludert

Om

Om fag og privatiststudier i Barcelona

I Barcelona har vi klasseromsundervisning med engasjerende og erfarne norske lærere. Vi vil at du skal lykkes, for da lykkes vi! Fagene blir levert av VGS Online som har mer enn 10 års erfaring innen videregående opplæring.

VGS Online gir tett oppfølging av elevene under hele semesteret, og helt fram til eksamen. Gjennom semesteret får du delta i gruppeøvelser, eksamensrettet undervisning og prøveeksamen slik at du er godt forberedt når du kommer hjem til Norge.

Er du i tvil om hvilke fag du ønsker å ta? Ønsker du å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege, men er usikker på hvilke fag som er påkrevd? VGS Online tilbyr rådgivningstimer for deg som ønsker og trenger dette.

Se alle fagene her

Vårt privatisttilbud:

Påbygg til generell studiekompetanse:

Dette er alternativet for deg med yrkesfaglig skolebakgrunn eller fagbrev (eventuelt begge). Med forberedelse og eksamen i et utvalg av ulike fag hjelper vi deg til generell studiekompetanse.

23/5-regelen

Dette kan være en nyttig snarvei til generell studiekompetanse for deg som har lite skolegang, men som i stedet har prioritert arbeidserfaring eller annen praksis. Regelen sier at du fra det året du fyller 23 år kan søke til opptak til universitetet eller høgskolen med en kombinasjon av seks utvalgte fag.

Forbedre eller fullføre vitnemålet

Hos oss kan du forbedre eller fullføre vitnemålet ditt. Dersom du ønsker å forbedre vitnemålet ditt er det viktig å velge de riktige fagene som mangler. VGS Online deg gjerne å velge de beste løsningene.

Se alle fagene her

Hold av studieplass

Priser og støtte fra Lånekassen

Høst 2022: ca. kr. 75 000.
Størrelsen på programavgiften varierer noe avhengig av fagsammensetningen. Reservasjonsbeløp på kr. 2 600 kommer i tillegg.

Fagene og undervisning er levert av VGS Online som er godkjent av Lånekassen.

Endelig pris for hva du skal betale for semesteret avgjøres av din fagkombinasjon, ettersom fagene har ulike størrelse og pris. Etter du har holdt av en plass blir du kontaktet av en studierådgiver, som vil hjelpe deg å plukke de fagene du skal ta, samt hva du skal betale for dine studier i utlandet.

Gjennomsnittsprisen ligger på rundt kr. 75 000. Med fag tilsvarende 100% studiebelastning vil du kunne få kr. 84 705 i støtte fra Lånekassen.


Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted og studiet. Det kan komme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, reservasjonsbeløp og visum.

Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på lånekassen sine vilkår. Les mer om støtte fra Lånekassen her.

Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, les her.


Hold av studieplass

Påmelding

Du kan velge å holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om ditt valgte studie/studiested. Du vil videre få tilbud om rådgivning.

Dersom du vil være sikker på at vi skal få deg med på avreisen kan du sikre deg en plass ved å betale reservasjonsbeløpet på kr. 2 600.

Er du i tvil om hvilket studium som passer for deg, kan du kontakte oss via chat, e-post eller telefon.

Hold av studieplass

Her bor du

Alle studenter bor sammen fra to til seks personer i leiligheter som er sentralt beliggende. Du vil oppleve sjarmen ved å bo i autentiske nabolag hvor du blir en del av det lokale livet. Boligstandarden i Barcelona er som regel bra, men vær forberedt på at det varierer fra bygning til bygning da ingen leiligheter er like.

Dersom du reiser sammen med noen, kan du legge inn ønske om å dele rom før eller etter påmelding. Dette vil vi ta hensyn til ved fordeling av leiligheter. Dersom dere er to venner som reiser sammen, kan vi se på muligheten for å finne en mindre leilighet kun for dere. Dersom du reiser alene, plasserer vi deg sammen med andre medstudenter vi tror du passer sammen med basert på informasjonen om deg gitt på forhånd.

Hold av studieplass

Hverdagen i Barcelona

I Barcelona har du tilgang til det meste: Sjarmerende gater, masse shopping og kulturliv, og en deilig bystrand. Med vår lokalkunnskap og et velorganisert opplegg ligger alt til rette for at du skal få maksimalt ut av oppholdet i denne storbyen på den spanske solkysten.

Du vil ha ca. to timer undervisning mandag til fredag. Reisetiden til skolen er ikke lang, og for noen er det mulig å gå hele veien. Da kan du for eksempel ta seg en kaffe på veien, og oppdage noe nytt hver dag. Dagene du ikke har undervisning kan du bruke til egenstudier og fritidsaktiviteter alene eller sammen med andre. Oppholdet i utlandet er berikende: Du vil oppdage nye ting hver dag, utforske nye strøk og severdigheter og bli bedre kjent med de andre i gruppen - og deg selv.

Studentene våre sier at de setter pris på å kjenne på stemningen, luktene, la seg overraske av nye bygg og plasser, og ikke minst finne seg sine favorittplasser å lese/spise på. Sammen drar vi på utflukter og sammenkomster hvor vi får lære mer om byene og deres historie, kultur og særpreg.

Populære aktiviteter for studentene våre:
• Lese/være på stranden
• Shopping
• Gå på bruktmarkeder
• Studere på kafé
• Fotballkamper
• Konserter
• Rusle rundt i gatene
• Piknik i parken
• Utforske forskjellige spisesteder
• Danse
• Små helgeturer til nærliggende byer

Hold av studieplass
Hverdag

Q&A

Er privatiststudiet støttet av Lånekassen?


Du kan søke om fullt lån og stipend fra Lånekassen. Størrelsen på stipendet beregnes ut fra den reelle tiden du bor hjemmefra, samt hvor stor studiebelastning du har. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut omtrentlig hva du kan forvente i støtte.


Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på lånekassen sine regler og vilkår. Les mer om krav og vilkår for å få støtte her.


Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, les her.

Er det obligatorisk undervisning?


Oppmøtet er obligatorisk, som innebærer at fravær krever gyldig grunn. Dersom man ikke møter opp til timene, vil man få skriftlig advarsel som potensielt kan føre til utvisning. Denne regelen er til for at du skal kunne komme hjem med de resultatene du ønsker.

Hva er gjennomsnittsalderen på elevene?

Alderen på studentene/elevene varierer, men vi ser at de fleste er i alderen 19-25 år.

Hva er privatiststudier?

Privatistordningen sikrer alle som ønsker det mulighet til å ta eksamen i fag fra videregående skole. Det er de forskjellige fylkeskommunene i Norge som har ansvaret for eksamensavviklingen, så du som elev trenger simpelthen kun å melde deg opp til eksamen innen 1. september i høstsemesteret (eksamen til jul) og 1. februar i vårsemesteret (eksamen til våren). Det er ingen opptakskrav, det vil si at alle som ønsker det kan avlegge de eksamener de ønsker.

Oppmelding gjør du gjennom privatistweb, og vi hjelper deg selvsagt med dette. Det er også her du vil finne praktisk informasjon om dine eksamener.

Som privatist kan du velge å forberede deg på egenhånd til dine eksamener, eller du kan følge undervisning ved en skole som kvalifiserer til lån og stipend fra Lånekassen. VGS Online er en av disse skolene. Vi har erfart at det kan være lettere for mange både å gjennomføre og få gode resultater dersom å følge et slikt undervisningsopplegg.

Hvor mye bør jeg ha med i lommepenger? 


Hos oss kjøper du en "pakke", hvor fly, bosted og undervisning er inkludert.

Det kan være billig å leve i en europeisk storby med planlegging og veiledning fra GoStudy. Maten er rimelig og du kan få en god middag på restaurant for 100 kroner. Du kan altså få mye mer for pengene enn i Norge og trenger derfor ikke å ha spart opp så mye på forhånd.

Vi anbefaler alle å beregne mellom 5000,- og 10000,- kroner per. måned. Du klarer fint å leve på 5000,- i måneden, men dersom du ønsker å delta på mye, og utforske byene i en større grad - kan det være lurt å beregne litt ekstra.

Hva kan jeg forvente av standard på leiligheten?

Alle studentene blir innlosjert i forskjellige leiligheter, der bor du sammen med en til fem andre studenter/elever. Leiligheten inneholder det som er nødvendig for deg for en lengre periode.

Leilighetene er lokalisert forskjellige steder i byene, som gjør at standarden kan oppleves som forskjellig fra leilighet til leilighet, selv om alle bostedene har sine fortrinn. Vi må minne om at i storbyer som Barcelona er innlosjering svært dyrt - så leilighetene har en typisk europeisk studentstandard.

Hvem bor jeg sammen med?

Dersom du reiser alene, vil du bli innlosjert med en medstudent. Ved påmelding kan du skrive informasjon om dine fritidsinteresser - og vi vil før avreisen plassere deg sammen med noen vi tror du vil passe sammen med.

Dersom du reiser sammen med noen, kan du registrere dette ved påmelding slik at dere får bo sammen.


Må jeg betale alt på en gang?

Nei, du slipper å betale hele beløpet før støtten fra Lånekassen er på din konto. Vårt opplegg er tilpasset din situasjon som student, så det skal være mulig for alle å få dette til med litt planlegging.

Å holde av en plass hos GoStudy er uforpliktende og gratis.

Dersom du har bestemt deg for å reise vil betaling til GoStudy skje i tre omganger:

Betaling av reservasjonsbeløp for å sikre deg en studieplass. Reservasjonsbeløpet er på kr. 2 600. Velger du å melde deg av etter dette beløpet er betalt, vil ikke reservasjonsbeløpet bli refundert. Du er selv ansvarlig for å vite at du har generell studiekompetanse til studier som krever dette.

Beløp for å reservere bosted, flybilletter og behandling av søknadspapirer

Cirka 8 uker før avreise forfaller faktura på kr. 16 800. Dette beløpet brukes til å forhånds betale deler av utgifter med bosted, flybilletter og andre utgifter GoStudy har før avreise. Når denne er betalt vet vi at vi kan sette deg på lister til flyselskap, bosted, forelesninger og annet.

Den siste fakturaen som skal innbetales til GoStudy vil være det resterende beløpet for studiet du har valgt å melde deg på. Denne fakturaen er lett å betale når du har fått utbetaling av Lånekassen. Dermed er det viktig at du setter deg godt inn i Lånekassens regler for støtte i form av stipend og lån.

Vi vil prøve å hjelpe deg på alle måter, så du skal få oppleve hvor fantastisk det er å studere i utlandet. Hvis du trenger å snakke om individuelle og mer fleksible betalingsløsninger, kan du ta kontakt med oss for hjelp og veiledning.

Prisen du betaler til GoStudy inkluderer: veiledning, forelesninger, innkvartering på studiested, oppfølging og hjelp både i Norge før avreise og ved studiesenteret. Transport til og fra flyplass på studiested. Reise tur/retur fra Oslo til studiested. Det kan forekomme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, og visum for studiested som krever dette.

Hold av studieplass

Hold av plass

Du kan velge å holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om studietilbudet du har valgt.
*GoStudy kan ikke garantere en plass på avreisen før du har sikret din studieplass.
Takk! Du har nå holdt av din studieplass. Vi kontakter deg så snart vi kan.
Oops! Noe gikk feil. Prøv igjen.
Studentopplevelser
«Om du trenger å ta opp fag, så er dette virkelig måten å gjøre det på.»
- Celine
«Oppholdet så langt har bare vært helt fantastisk både når det gjelder opplevelser, skolen og lærerne.
- Andrea

Andre studier i Barcelona