Påmelding

BRIGHTON

PRIVATISTSTUDIER i BRIGTHON - NÅ DINE MÅL

 • Støttet av Lånekassen
 • Ta opp og forbedre fag fra videregående skole.
 • Påbygg til generell studiekompetanse
 • Bo sentralt i den populære kystbyen
 • Klasseromsundervisning med ukentlig eksamenstrening.
 • Tett oppfølgning av erfarne, norske lærere.
 • Fokus på faglig kvalitet
 • Lykkes du - lykkes vi!

LYKKES DU - LYKKES VI


GoStudy VGS Privatist er programmet som er midt i blinken for deg som ønsker å ta fag som privatist. Istedet for å studere i Norge, eller kun over nett, har vi klasseromsundervisning i Brighton med dedikerte, erfarne, norske lærere. Vi vil at du skal lykkes, for da lykkes vi. Fagene blir levert av skolen VGS Online som har mer enn 10 års erfaring innen videregående undervisning.

 • Høyt fokus på faglig kvalitet
 • Leksehjelp og individuell oppfølging gjennom hele semesteret
 • Eksamenstrening og prøveeksamen
 • Lærere med sensorerfaring fra privatistordningen
 • Dedikerte, erfarne, norske lærere
 • Klasserom sentralt i Brighton

VGS Online tilbyr tett oppfølging av elevene under hele studieforløpet, og helt frem til eksamen. Vi fokuserer på små klasser og faglig sterke lærere. Gjennom semesteret har vi både eksamenstrening og prøveeksamen. På denne måten vil du være godt forberedt til din eksamen som privatist. Da man bor nært campus vil det være lett å få hjelp til lekser og andre faglige spørsmål. 

Studentene har alltid hatt en lav strykprosent blant studenter som har fulgt undervisningen. Dette kan nok forklares med tett oppfølgning både av lærere og norske ansatte på studiestedet.

RÅDGIVING

I prinsippet kan alle som ønsker det ta alle våre fag og få godkjenning for dette. Det er imidlertid viktig at å finne ut hvilke fag du kan, bør eller må ha.

Mangler du vitnemål er det selvsagt viktig at du velger de fagene du trenger for å fullføre, mens det ved forbedringer er viktig å velge smart både i forhold til dine interesser, evner og selvsagt hva som gir god uttelling på snittet. Kanskje trenger du spesielle fag for å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege eller liknende? Dyktige rådgivere hjelper deg gjerne med å avgjøre hva som vil være en god løsning for akkurat deg.

Skal du kombinere ett semester hos oss, med ett semester ved et privatgymnas i Norge, kan det for eksempel være smart at vi undersøker litt rundt den aktuelle skoles fagtilbud i de ulike semestrene.

Alt dette hjelper vi deg gjerne med

Påbygg til generell studiekompetanse

Dette er et alternativ for deg med yrkesfaglig skolebakgrunn eller fagbrev (eventuelt begge).

Har du fagbrev og/eller treårig fullført og bestått yrkesfaglig videregående trenger du følgende fag for å oppnå generell studiekompetanse: norsk, historie, matte og naturfag

Har du fullført og bestått et toårig yrkesfaglig skoleløp trenger du i tillegg til ovennevnte fag. kroppsøving og ett valgfritt programfag fra studiespesialiserende programområde (vi tilbyr sosiologi og sosialantropologi, samt flere realfag).

23/5 regelen

Dette kan være en snarvei til generell studiekompetanse for deg som har lite skolegang, men som i stedet har prioritert arbeidserfaring eller annen praksis. Det kan også være et godt alternativ for deg som har vært såpass plaget med helsen i lange perioder at både skolegang og arbeid har vært vanskelig.  Dette må du kunne dokumentere.

Regelen sier at du fra det året du fyller 23 år, kan søke om opptak til universiteter og høyskoler med en kombinasjon av seks utvalgte fag, samt fem års godkjent praksis. Disse seks fagene er: norsk, historie, matte, naturfag, samfunnsfag og engelsk.

I praksiskravet kan du iblant annet inkludere skolegang og studier etter grunnskolen, arbeid, militærtjeneste og omsorg for egne barn. Mer informasjon om reglene rundt dette finner du her.

Det er Samordna opptak som vurderer din bakgrunn opp mot denne regelen.

Forbedre eller fullføre vitnemålet

Har du allerede vitnemål og ønsker å forbedre noen av karakterene dine, vil vi gjerne hjelpe deg med dette. Det samme gjelder for deg som mangler fag for å få et godkjent og bestått vitnemål.

I prinsippet kan alle som ønsker det ta alle våre fag.  Det er allikevel viktig å finne ut hvilke fag man kan, bør eller må ta.

Mangler du vitnemål er det selvsagt viktig at du velger de fagene du trenger for å fullføre, mens det ved forbedringer er viktig at vi velger smart både i forhold til dine interesser, evner og selvsagt hva som gir god uttelling på snitt og konkurransepoeng.

Kanskje trenger du spesielle fag for å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege eller liknende? Vi i  hjelper deg gjerne med å avgjøre hva som vil være en god løsning for akkurat deg.

FELLESFAGENE

Fellesfag er en betegnelse på fag som er obligatoriske innenfor ulike programområder, altså fag man ikke kan velge bort. Ikke alle må ha samtlige fellesfag – dette avhenger av hvilken studieretning og hvilket programområde man har valgt.  For deg som skal gjennomføre fagkravene til 23/5 regelen, finner du en oversikt over obligatoriske fag nedenfor. 

Erfarne rådgivere i VGS Online vil hjelpe deg med å finne hvilke fag akkurat du trenger, og hvilke fag du eventuelt bør forbedre.

Fellesfag:
Eksamen: I Norge
Gir dette ekstra poeng: Nei, men man kan forberede tidligere karakter og dermed øke snittet
Hvor stor del av ett semester: Varierer fra fag til fag
Studie i regi av: VGS Online
Fag og beskrivelse: Fagkode:
FagbeskrivelseP-Matte
MAT011 (1P), MAT1015 (2P), MAT1005 (2PY)
FagbeskrivelseNorsk
NOR1211, NOR1212, NOR1213
FagbeskrivelseHistorie
HS1002, HS1003
FagbeskrivelseNaturfag
NAT1002, NAT1003
FagbeskrivelseKroppsøving
KRO1006
FagbeskrivelseSamfunnsfag
SAF1001
FagbeskrivelseReligion og etikk
REL1001
FagbeskrivelseEngelsk
ENG1002, ENG1102

 

PROGRAMFAGENE

Dette er de valgfrie fagene innenfor de ulike programområdene. Det er en rekke regler for hvor mange programfag en må ha og hvilke kombinasjoner som er tillatt. VGS Online sine rådgivere vil hjelpe deg med å vurdere de fagene du ønsker å ta.

Det er vanlig å bytte ut ett eller flere programfag, enten fordi man sliter med å bestå eller oppnå god nok karakter i det faget man opprinnelig tok, eller fordi man ser at en annen løsning gir bedre uttelling på snitt og konkurransepoeng.

Et utvalg programfag gir ekstra poeng (realfag og fremmedspråk), og noen programfag er obligatoriske for opptak til enkelte studier. Dette har våre rådgivere full oversikt over.

Elever som tar påbygg til generell studiekompetanse etter to-årig yrkesfaglig skolegang, skal velge ett programfag fra studiespesialiserende programområde.

Programfag:
Eksamen: I Norge
Gir dette ekstra poeng: Ja, for realfag og fremmedspråk
Hvor stor del av ett semester: Varierer fra fag til fag
Studie i regi av:
Fag og beskrivelse: Fagkode:
FagbeskrivelseKjemi 1
REA3011
FagbeskrivelseKjemi 2
REA3012, REA3013
FagbeskrivelseMatte R1
REA3022
FagbeskrivelseFysikk 1
REA3004
FagbeskrivelseSosiologi og Sosialantropologi
SAM3018
FagbeskrivelsePolitikk og menneskerettigheter
SAM3020
FagbeskrivelseSamfunnsfaglig engelsk
SPR3010, SPRM3011
FagbeskrivelseInternasjonal engelsk
SPR3010, SPRM3011
   

 

PRIVATISTORDNINGEN

Privatistordningen sikrer alle som ønsker det, mulighet til å ta eksamen i fag fra videregående skole. Det er fylkeskommunene rundt omkring i landet som har ansvaret for eksamensavviklingen, og du som elev trenger simpelthen bare å melde deg opp til eksamen innen 1. september i høstsemesteret (eksamen til jul) og 1. februar i vårsemesteret (eksamen til våren). Det er ingen opptakskrav – alle som ønsker det kan avlegge de eksamenene de ønsker.

Oppmeldingen gjør du via www.privatistweb.no , og vi hjelper deg selvsagt med dette. Det er også her du vil finne praktisk informasjon om dine eksamener.

Som privatist kan du velge å forberede deg på egen hånd til dine eksamener, eller du kan velge å følge undervisning ved en skole som er godkjent av Lånekassen. Vår samarbeidspartner VGS Online er en av disse skolene, noe som sikrer deg støtte fra Lånekassen for undervisningsperioden i utlandet.

GoStudy sørger for det praktiske ved det å studere i utlandet. Vi hjelper til med alt fra påmelding til hjemreise. Vi sørger for at du har det trygt og godt på studiestedet, slik at du kan oppnå de beste resultatene på din eksamen. GoStudy har norske ansatte på alle sine studiesteder, som sikrer deg god oppfølging og hjelp til små og store gjøremål. Vi har sammen med våre samarbeidspartnere levert studier til tusenvis av nordmenn siden 1999.

 

SENTRALT I BRIGHTON

 

 • Klasserom i nærheten av bosted
 • Kort vei til strandpromenaden
 • Vi ordner bosted og opphold for deg
 • Elevene innlosjeres i kort avstand til klasserom
 • Godt miljø blant studentene
 • Restauranter, butikker og muligheter for shopping 

SLIK BOR DU

Alle deltagere på kursene bor i leiligheter i kjernen av Brighton sentrum. Du er ikke avhengig av offentlig transport, for alt du trenger er å finne i gangavstand: Fra den populære piren i hjertet av Brighton tar det ti minutter til togstasjonen og like kort tid tar det å gå fra leiligheten til klasserommet. Undervisningslokalene er lyse og fine og har trådløst nett. Det er også muligheter til å kjøpe seg frokost og lunsj der undervisningen foregår.

Alle studentene innlosjeres i én eller tomannsrom, hvor jenter og gutter blir adskilt på egne rom. Dersom du reiser sammen med noen, kan du be om å dele rom og eller leilighet med reisefølget ditt. Reiser du alene vil du bli innlosjert med noen vi tror du passer sammen med, ut fra de opplysninger du har oppgitt.

PULSERENDE KYSTBY

Brighton ligger på kysten i East Sussex, England. Fra å være en liten fiskerlandsby har byen vorkst fram til å bli et favorittsted for utflukter til strand og hav for Londons befolkning. Brighton har fått tilnavnet «London-by-the-sea» og er i dag en moderne by som byr på det meste. Her kan du finne roen og samtidig nyte livet langs strandpromenaden som er full av kafeer og restauranter. Bystranden er populær året rundt og gir en frisk ramme for det avslappede livet i Brighton, der trivsel og velvære står i sentrum.

Innlandet omkring Brighton, The South Downs byr på et klassisk engelsk kulturlandskap med duvende åkerlandskap – perfekt for sykkelturer. Samtidig tar det bare en time til Victoria station i London, så storbyen er innen rekkevidde - med alt den har å tilby av sightseeing, teater, musicals og shopping.

Fritidsaktiviteter
I Brighton er det mye å oppleve. Her finnes et rikt kulturliv med festivaler, museum og teater. Med stranden i umiddelbar nærhet finnes det mange muligheter for utendørsaktiviteter som svømming, kajakk og vindsurfing. Byen har også mange parker og hager man kan besøke. Det er gode muligheter for å leie sykkel om man ønsker å se områder rundt byen. Det er også lett å komme seg rundt, f. eks med tog, noe som gir gode muligheter til å besøke også andre byer og severdigheter rundt om i England.

GODT STUDIEMILJØ

Vi har lang erfaring med studieopphold i utlandet og vet hva som skal til. Felles arrangementer, praktiske råd og fortløpende informasjon gjør at ting går av seg selv så du kan konsentrere deg om studiene - og glede deg over det å studere og bo sammen med andre studenter. Vår semesterleder på stedet vil vise deg byen og svare på spørsmål om praktiske ting. Hvert semester er det «bli-kjent-fest» og avskjedsfest.

Helsetilbud
Vi har gode avtaler med allmennpraktiserende lege i Brighton. Med studentforsikring vil du få det beste helsetilbudet som finnes i Brighton om du skulle trenge det. Våre ansatte i Brighton vil være behjelpelige om det trengs.

Internett
Det finnes trådløst internett i klasserommet. Det er også internett i leilighetene. Men ikke forvent en like bra internett tilkobling som i Norge.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.000,-
Støttet av Lånekassen
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Studie inkludert

TOTALPAKKE

Som eneste aktør på markedet tilbyr GoStudy VGS Privatist en totalpakke for våre elever. Dette betyr at vi organiserer både reise, bolig og selvsagt studier for deg – alt inkludert i prisen.

GoStudy VGS Privatist har uforpliktende påmelding, og ingen betaling før du takker ja til plassen din hos oss. Endelig pris for hva du skal betale for semesteret avgjøres av din fagkombinasjon, ettersom fagene har ulike størrelse og pris Etter påmelding blir du kontaktet av en studierådgiver, som vil hjelpe deg  å plukke de fagene du skal ta, samt hva du skal betale for dine studier i utlandet. Gjennomsnittsprisen ligger på rundt 75.000 kr for full studiebelastning. Med fag tilsvarende 100% studiebelastning vil du få 84 705,- kr i støtte fra Lånekassen. 

Fagene og undervisning er levert av VGS Privatist som er godkjent av Lånekassen.

 

Fly Inkludert Strand 15 min gange
Avreise vårsemester Januar Opphold Inkludert
Butikk 5 min. gange Avreise høstsemester August
Mat Ikke inkludert Klasserom Sentralt i Brighton
Lånekassen Støttet Internett Inkludert
Restauranter Finnes overalt Visum Nei
Varighet Ca 10 uker
Vår 2019, Høst 2019 & Vår 2020: ca kr 75.500,- + Adm.gebyr: kr 1 000,-

Våre ansatte

Eirik Gismervik

Eirik Gismervik
Senterleder

Eirik har tatt i mot hundrevis av studenter i Europa siden han først flyttet til Paris for over ti år siden. Utdannet historiker fra Sorbonne og snakker 5 språk. Eirik underviser i humaniora og språk, og tar seg av det praktiske rundt studentenes opphold.
Martine Hansen

Martine Hansen
Studentkoordinator

Martine har bodd i Barcelona i over 10 år. Utdannet innen språk og snakker både spansk og katalansk. I tillegg til å ta i mot våre studenter, underviser hun spanjoler i norsk. Lang erfaring som guide og reiseleder og har en lidenskap for språk.

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg når, hvor og hva

Velg semester
Chat med oss